Klikk på en brygger for å starte!
Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig å nyte en god kopp med kvalitetskaffe når behovet oppstår.
Derfor har vi laget en bryggeguide og introduksjon til deg som er nysgjerrig på hvilke bryggere som passer best til hjemmekosen, jobben eller på reise.
Generelt om kaffebrygging
Mengde kaffe, vann og kverningsgrad varierer fra oppskrift til oppskrift,
men noen fellesnevnere kan være greit å ha i bakhodet:
God kaffe starter med gode råvarer (dårlig kaffe smaker ikke bedre på en fancy brygger)
Ferske kaffebønner trenger å hvile etter brenning for å smake optimalt, så se etter en pose som har stått noen dager (4-7) hvis du ønsker å smake kaffen i all sin glans.
De fleste metodene for å brygge kaffe trenger
ca 60-70 gram kaffe per liter vann.Bryggetid og kverningsgrad henger tett sammen, men det beste her er å prøve seg frem. En tommelfingerregel er at jo mer tid vannet er i kontakt med kaffen, jo grovere kverningsgrad trenger du.
Ikke undervurder vannkvaliteten!
Hardt vann har større påvirkning på kaffen enn man skulle tro.Rens filteret. Papirfilter avgir smak, og spesielt på små brygg.